Sfaturi pentru a-ti descrie corect proiectul pe un site cu microjoburi

Atunci cand postezi un proiect pe un site de microjoburi pentru a gasi un expert freelancer primul lucru de facut este urmatorul – descrierea sarcinilor de efectuat. Descrierea cat mai exhaustiva, cat mai precisa a unui proiect iti va permite sa te bucuri de cele mai bune oferte si sa pui bazele unei comunicari eficiente cu noii parteneri de proiect.

Cu cat va fi mai exacta descrierea proiectului sau a sarcinilor de efectuat, cu atat cei inscrisi pe site-urile de microjoburi isi vor putea face mai usor o idee despre sarcinile de efectuat si sa vina cu cele mai bune solutii sau propuneri. Calitatea proiectului tau creste o data cu detaliile proiectului tau. O descriere cat mai detaliata iti va permite da alegi din cele mai bune oferte pentru ca asteptarile tale sa se realizeze.

Proiectele sau misiunile de realizat deci trebuie sa fie descrise intr-o maniera cat mai interesanta. Deci acest lucru este o etapa esentiala. Iata care sunt etapele de respectat.

  1. exprima-ti asteptarile in mod clar vis-a-vis de cel pe care il doresti pentru proiectul tau. Trebuie deci sa definesti in mod clar care iti sunt asteparile in materie de cunostinte si de competente. In functie de sarcinile care trebuiesc indeplinite, liberul profesionist pe care il alegi va trebui sa aiba unele competente care le depasesc pe cele de care are nedvoie in general pentru activitatea sa principala. De exemplu daca esti in cautare de un freelancer care sa traduca articole pentru un blog, acesta va trebui sa si traduca dar sa si fie capabil sa administreze un blog.
  2. da cat mai multe detalii. Fa-ti cat mai mult timp pentru a-ti descrie cat mai bine proiectul. Explica in mod clar care ar trebui sa fie rezultatul final si cum ar trebui sa fie atins. Cu cat vei arata mai mult ca te-ai gandit foarte bine cu atat vei primi mai multe oferte interesante. Expertii vor avea nevoie sa stie exact care sunt sarcinile de indeplinit.
  3. protejeaza-ti datele personale. Controleaza si cine are acces la descrierea proiectelor tale. Ai grija sa nu dai nici prea multe date personale.
  4. determina care sunt conditiile proiectului. Gandeste-te in avans in ce conditii trebuie sa fie realizat proiectul. Ce elemente, te vei pune sau nu la dispozitia celui pe care il angajezi, etc. ?
  5. calculeaza si bugetul necesar. Gandeste-te si in cat timp ar trebui sa fie realizat proiectul si calculeaza si bugetul necesar in consecinta. Unele proiecte par simple la prima vedere dar se dovesdesc a fi mai lungi si mai complicate o data puse in aplicare.
  6. arata ca proiectul este important pentru tine. O descriere in detaliu ii va face pe freelanceri sa inteleaga ca esti foarte interesat de proiect, ca vrei sa il realizezi si ca vrei sa iasa cat mai bine si astfel vor fi si ei mai motivati. Demonstreaza ca  te-ai gandit bine la el si ca ai o idee precisa cu privire la rezultatul obtinut.

sursa: http://zerodesk.ro/blog/sfaturi-pentru-a-ti-descrie-corect-proiectul-pe-un-site-cu-microjoburi/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s