Ce sa nu faci atunci cand iti cauti de munca pe Internet

Te-ai gandit sa iti prezinti si sa iti oferi serviciile sau sa gasesti proiecte pe zerodesk.ro sau pe congrazie.ro?

Stiai ca de cele mai multe ori cel putin 75% dintre anunturi sau candidaturi nu corespund nevoilor clientilor sau foarte multi care sunt inscrisi pe site aplica total aiurea la unele anunturi?

Daca iti vinzi servicii pe Internet, te ocupi de design, programare, consulting, redactare de articole, de traduceri, atunci articolul acesta te priveste. Daca vrei sa ai toate sansele sa fii ales iata cateva idei care sa te ajute sa ii atragi pe cei care vin pe site in cautare de persoane pentru proiectele lor.

Cum ii faci sa fuga pe potentialii clienti?

Nu citesti specificatiile jobului. In anuntul de pe site se specifica- persoana cu foarte bune recomandari, care sa vorbeasca perfect engleza. Daca acest criteriu nu se respecta insa persoana care a dat anuntul este contactata de persoane care nu corespund deloc profilului, se pierde timpul. Si potentialul client va trebui sa refuze oferta.

Nu raspunzi la specificatii. Candidatii care se lauda cu unele calitati si competente care sunt copy –paste din alte anunturi sau care vorbesc despre solutii si parteneriate in candidatura lor nu sunt deloc bine vazute.

Pentru a suscita cuiva interesul cel mai bine ar fi sa ii vorbesti mai putin despre tine si mai mult despre avantajele pe care le va avea daca te alege. Trebuie sa arati cum raspunzi criteriilor unui anunt pentru a vedea daca esti pe aceeasi lungime de unda cu cel care vrea sa angajeze. Foloseste-te de experienta ta pentru a pune in evidenta ceea ce poti face pentru client nu pentru a-ti lauda competentele.

Nu te folosi de mult jargon care nu poate fi inteles. Candidatii trebuie sa vorbeasca unui potential client despre site-ul sau si despre nevoile sale si sa evite un discurs mult prea tehnologic. Daca este necesar poate si sa explice lucrurile. Trebuie sa fii si convingator atunci cand vorbesti despre cum ai putea rezolva problemele clientului tau. Explica-ti si alegerea si cu cele mai simple cuvinte cu putinta.

Referinta – « disponibil in curand ». Scrii ca ai lucrat pentru foarte multi clienti dar la site-ul tau unde ar trebui sa fie prezentat portofoliul sta scris «  disponibil in curand ». Hmmm..

Pagina « in constructie » pe site-u tau Web. Vei parea un simplu amator. Cel mai bine ar fi sa termini un site in care vrei sa iti prezinti munca ta, portofoliul, clientii pentru care ai lucrat inainte sa pleci in cautarea unor clienti noi.

Nu ai o candidatura specifica si personalizata. Nu te folosi doar de un mesaj sec in care sa spui – sunt un mare designer, persoana perfecta pentru tine, angajeaza-ma. Potentialii clienti si-ar dori o minima informatie cu privire la tine, cu ce esti capabil sa faci, cum vei face, in cat timp si de ce…

Greseli de ortografie si gramaticale. Nu te folosi de un limbaj de SMS sau de Messenger pentru a raspunde unui anunt. O ortografie corecta si o gramatica corecta va spune despre tine ca – am mare grija la lucrul pe care il fac si o fac bine.

sursa : http://zerodesk.ro/blog/ce-sa-nu-faci-atunci-cand-iti-cauti-de-munca-pe-internet/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s